wasvoorschriften

Turnpakjes moeten net als alle andere kleding gewassen worden. De stoffen gebruikt in turnpakjes zoals hologram glitters, stras, folie en ook velours zijn kwetsbare stoffen die zeer gevoelig zijn voor wassen, deodorant en veelvuldig gebruik. Deze stoffen hebben een beperkte levensduur en de kleuren zullen na verloop van tijd ook wat vervagen. Op plekken waar veel overheen bewogen word ( onder de armen, op de billen , bij turnsters op de buik tijdens het brugturnen)kan de glans verdwijnen of loslaten.
 Het kan zijn dat er de eerste tijd glitters van de stof afvallen , bij normaal gebruik blijven er genoeg glitters op de stof zitten !
hologramstoffen en andere glitterstoffen zijn er niet voor gemaakt om constant gebruikt te worden in chloor of zout water, een enkele keer echter is geen enkel probleem , spoel ze na het gebruik direct even uit met gewoon kraanwater . Gebruik tijdens lessen een lycra pakje en draag deze mooie pakjes tijdens wedstrijden en demonstraties . Two way stretch pakjes rekken prima in de breedte maar iets minder in de lengte .
 


 

wassen

De stoffen gebruikt in turnpakjes zoals hologram glitters, stras, folie en ook velours zijn kwetsbare stoffen die zeer gevoelig zijn voor wassen, deodorant en veelvuldig gebruik. Deze stoffen hebben een beperkte levensduur en de kleuren zullen na verloop van tijd ook wat vervagen. Op plekken waar veel overheen bewogen word ( onder de armen, op de billen, bij turnsters op de buik tijdens het brug turnen)kan de glans verdwijnen of loslaten. Het kan zijn dat er de eerste tijd glitters van de stof af vallen , bij normaal gebruik blijven er genoeg glitters op de stof zitten! hologramstoffen en andere glitterstoffen zijn er niet voor gemaakt om constant gebruikt te worden in chloor of zout water, een enkele keer echter is geen enkel probleem, spoel ze na het gebruik direct even uit met gewoon kraan water. Houd er rekening mee dat donkere kleuren blijven afgeven, dus in combinatie met wit snel wassen, niet laten weken en liggend drogen, witte stoffen kijken wat door , ook dat is normaal .

NIEUWE ZWARTE PAKJES EERST EVEN SPOELEN MET WATER MET EEN FLINKE SCHEUT AZIJN ER IN

wel doen

* binnenstebuiten wassen , handwas of wassen in de machine op een fijn wasprogramma 30 graden of kouder

* liefst wassen zonder wasmiddel, in het ergste geval met soda, baby shampoo of Marseille zeep,het teveel aan water er rustig uit knijpen

* laten drogen; liggend op een handdoek, hangend op een kleerhanger of ergens overheen hangen

letten op ;

* geen wasmiddel met bleek of andere agressieve wasmiddelen gebruiken

* laat het pakje niet weken in water,  of in de zon hangen , strijken, wringen of boenen

* niet drogen op de verwarming, in de magnetron of andere warmte bronnen ,niet in de droger drogen

* niet met wasknijpers ophangen anders krijg je plekken in je pakje

* eerst deo opdoen en dan pas je pakje, als er deo op je pakje komt gaat de kleur eraf !
* kijk uit met huidzalf dit kan een verkleurend effect op je pakje hebben
*  niet wassen met een wasmiddel wat enzymen bevat
* geen wasverzachter gebruiken