silli!
Zo goedkoop ? Dat is bijna niet mogelijk ( en toch kan het )

Er worden me heel vaak dezelfde vragen gesteld, dus bij deze dan maar eens wat uitleg !Ik ben silli, moeder van twee kinderen, turnjuf van beroep en ik maak al een jaar of dertig  turnpakjes.( voor mijn dochter, haar vriendinnen en meisjes van mijn eigen turnclub) . Sinds een jaar of 20/22  ook via internet.
Ik ben ooit begonnen met het naaien van turnpakjes omdat ik het waanzinnig leuk vond om ze te ontwerpen en dan het resultaat ook nog in het echt te zien, maar ook omdat ik de turnpakjes in de winkel schreeuwend duur vond, en me goed kon voorstellen dat moeders dat niet altijd kunnen en willen betalen. In eerste instantie kocht ik stofjes waarvan ik het idee had dat daar turnpakjes van te maken waren ( velours de panne, jersey, tricot enz. ) maar inmiddels ben ik erachter dat je dan beter wat meer geld aan stof uit kunt geven ( en dus het turnpakje wat duurder maken ) dan dat je de kinderen bijna verbied om naar het toilet te gaan omdat hun pakje bijna niet uit te krijgen is .

Zoals u misschien wel gemerkt heeft zijn mijn turnpakjes erg goedkoop, dat is ook met een reden. Ik vind dat iedereen een turnpakje moet kunnen kopen, ongeacht het inkomen. Dit betekend voor mij dat ik zo goedkoop mogelijk in moet kopen, zie ik een goede lap dan neem ik die ook absoluut mee ( bij gebleken bruikbaarheid natuurlijk !) Krijg ik van iemand een adresje dan neem ik zo snel mogelijk contact op, je weet immers nooit, misschien hebben ze er nou wel net die goedkope stof die ik graag wil hebben ! Helaas is het in nederland bijna onmogelijk om betaalbare, kwalitatief goede  stoffen te krijgen en dus moet ik regelmatig stoffen over laten komen uit amerika, belgie,polen  en engeland.
De stoffen zijn absoluut niet voor de verkoop bedoeld ( daar krijg ik erg veel mailtjes over ) maar echt voor mij om turnpakjes van te maken.

Mijn prijs is eigenlijk als volgt opgebouwd;
stofprijs+ fournituurprijs+ mijn vervoerskosten+ slijtage naaimachine+ klein beetje winst = prijs van het pakje
( gaat u eens in de winkel kijken wat goede 4 way stretch velours kost en dan zult u ontzettend schrikken !)

Heel grote bestellingen met uitgebreide pakjes met veel applicaties neem ik niet aan  ten eerste omdat ik het niet leuk vind om 56 dezelfde pakken te maken , ten tweede omdat ik bijna nooit zoveel dezelfde stof in voorraad heb, en ten derde omdat ik geen enkele garantie kan en wil geven dat al die pakken er ook daadwerkelijk hetzelfde uit gaan zien,. Ik ben n.l maar een mens met een naaimachine  . ER is niet altijd aan te geven wat het maximum aantal dezelfde pakjes is wat ik kan /wil maken . Simpele effen pakjes is in principe nooit een probleem.
Dat betekend ook dat ik sommige ontwerpen gewoonweg niet KAN maken, niks onwil, maar ik heb geen ingewikkelde computers om patronen op te maken, dus het kan wel eens voorkomen dat ik nee moet zeggen ..............

Turnpakjes maken is een hobby van me, dus het kan wel eens gebeuren dat mijn gezin even voorgaat, of dat ik omkom in de wedstrijden en dus een weekje geen tijd heb, of dat ik doodgewoon eens geen zin heb ( jawel zelfs dat komt soms voor !) Normaal gesproken is uw pakje binnen drie weken aan de beurt, maar zoals ik al zei.........het kan wel eens anders lopen.


De laatste tijd vragen veel mensen of ze mijn winkel of magazijn kunnen bezoeken. Ik heb onderaan de pagina even foto's van het naaiatalier en het stoffenmagazijn neergezet...u snapt dat dat er niet in zit. Ook krijg ik veel vragen waarom ik een  anoniem wil blijven. Dat is redelijk eenvoudig. Ik geef les, ik ga naar wedstrijden en tijdens die wedstrijden  wil ik er voor mijn leerlingen zijn. Zodra iedereen weet dat ik turnpakjes maak  is het voor mij bijna onmogelijk om mijn leerlingen te begeleiden ! Maar ik vind het wel geweldig leuk als ik "mijn pakjes "terug zie op de wedstrijden !!

Mijn doel is en blijft turnpakjes maken die voor iedereen te betalen zijn, maar u kunt zich voorstellen dat hoe luxer het pakje, hoe hoger de prijs. ( meer stofkosten, fournituren e.d )
Ik hoop dat ik bij deze op veel vragen antwoord heb gegeven, mocht u me nog wat willen vragen, mail me dan a.u.b . Beter te veel gevraagd, dan een fout pakje besteld !!